Shiny tech: תכשיטים, אקולוגיה ותרומה לקהילה

הידעתם שעד היום יותר מ-3 מיליוני בני אדם ברחבי העולם מתו בתהליכי כריית יהלומים טבעיים? הידעתם כמה שטחי טבע ומחיה של בעלי חיים הושמדו עקב תהליכי הכרייה? הידעתם שכורי יהלומים במכרות הדמים משתכרים פחות מדולר אחד ליום עבודה? אם אתם לא נועלים נעלי עור, לא לובשים מעילי פרווה טבעית ולא אוכלים בשר ושאר מזונות מן החי בגלל התעשייה האכזרית הזו, כדאי שתכירו גם את המושג יהלומי מעבדה, שבתהליך ייצורם לא נוצל ולו אדם אחד, וכבר עכשיו נרגיע ונאמר שאין מדובר בחיקוי או בזיוף, אלא ביהלומים לכל דבר ועניין.

Shiny tech: עיצוב תכשיטי זהב משובצים ביהלומי מעבדה

חברת Shiny tech, שהוקמה לפני כשנתיים על ידי שלומי רביבו, גמולוג בהכשרתו, פועלת תחת המוטו "תכשיטים, אקולוגיה ותרומה לקהילה", כשההתמחות העיקרית שלה היא עיצוב תכשיטי זהב משובצים ביהלומי מעבדה.

שלומי רביבו, תוכל להרחיב מעט על יהלומי המעבדה?
"יהלומי מעבדה הם מוצר חדש יחסית חדש, שנכנס לשוק לפני כ-13 שנה, אבל רק בשנתיים-שלוש האחרונות החל הייצור ההמוני שלהם. בייצור יהלומי מעבדה נעשה שימוש בטכנולוגיה המדמה את תנאי החום והלחץ הקיצוניים השוררים בבטן האדמה והכרחיים לצורך יצירת היהלום. לוקחים גרגיר קטן מאוד של יהלום, מכניסים אותו למכשיר, מעין אינקובטור, והוא מאיץ את הגדילה של היהלום. בסוף התהליך מתקבל יהלום עם מאפיינים זהים ליהלום הכרייה. התוצאה היא כה מושלמת, שאפילו גמולוג מומחה לא יוכל לדעת אם מדובר ביהלום מעבדה או ביהלום כרייה".

היתרון המרכזי והחשוב במעלה של יהלומי מעבדה טמון, כאמור, בעובדה שבייצורם לא נעשה ניצול מחפיר של בני אדם. אבל זה לא היתרון היחיד. רביבו: "יתרון נוסף של יהלומי מעבדה קשור לאיכותם. את איכות היהלומים נהוג לדרג על פי מספר קריטריונים כמו צבע, ניקיון, בוהק וחיתוכים. ייצור היהלומים במעבדה מאפשר לנו להגיע לדירוגים מאוד גבוהים של איכות, שכן אנחנו יודעים לייצר את היהלום בדיוק מקסימלי מבחינות ליטושו, צבעו וניקיונו. לכל זה צריך להוסיף עוד יתרון, והוא המחיר. מכיוון שיהלומי מעבדה מיוצרים בתהליך המוני, הם נגישים יותר ללקוחות, ומחירם זול ב-60-50 אחוז ממחירם של יהלומי כרייה, שהם, כידוע, יקרים מאוד, ושוב. המחיר לא בא על חשבון האיכות".

בונים מודל של תכשיט רצוי

תכשיטי היהלומים של Shiny tech נמכרים בחנות המקוונת, כשללקוח ניתנת האפשרות לבחור את גודל האבן המרכזית (חצי קראט, קראט, קראט וחצי), ואפשר בהחלט להזמין תכשיטים גם בעיצוב אישי, כשתהליך העיצוב האישי לא מייקר את מחיר התכשיט. "אנחנו בונים, ביחד עם הלקוח, את המודל של התכשיט הרצוי", מסביר רביבו, "לאחר מכן אנחנו מדפיסים אותו במדפסת תלת ממד, כך שהלקוח יכול לקבל תמונה מדויקת של התכשיט הסופי. את השבלונה עם הזהב שיצקנו לתוכה אנחנו מכניסים לתנור, ובסוף משבצים את היהלומים. אגב, בעניין זה חשוב להוסיף, כי אנחנו לא קונים זהב ישירות, אלא עובדים אך ורק עם זהב ממוחזר. כל הזהב שעובר תחת ידינו היה פעם תכשיט ישן שהפך לתכשיט חדש".

– פרסומת –

אם תכנסו לאתר של Shiny tech תבחינו בוודאי שהטבעות בקולקציות השונות נקראות על שמם של אנשים שעשו טוב לעולם, וזה לגמרי לא במקרה. "אחת המטרות של העסק היא לתרום לעולם", אומר רביבו. "לכן חמישה אחוז מכל רכישה נתרמים לארגונים ועמותות ללא מטרות רווח. הלקוח יכול לבחור בעת הרכישה אם הוא רוצה לתרום ל'עלם' – עמותה לנוער במצבי סיכון, ל'חלאסרטן' – עמותה הפועלת למען חולי סרטן צעירים, ל- Water for people– ארגון שמתמודד עם משבר המים העולמי באפריקה ו- Diamonds for Peace– ארגון אמריקאי שפועל לשיפור מעמדם של הכורים באפריקה".

"בקניית יהלומי מעבדה גם עושים משהו טוב למען העולם וגם משלמים הרבה פחות"

החזון של רביבו הוא להנגיש את יהלומי המעבדה לכמה שיותר אנשים. "בארצות הברית", הוא אומר, "התחום הזה ממש 'התפוצץ', ויש שם תרבות יהלומים משמעותית. בארץ, לצערי, אנשים פחות מודעים לנושא. הם פוחדים שמדובר בחיקוי ובזיוף, ואני כאן כדי להגיד שמדובר ביהלומי איכות לכל דבר ועניין. בקניית תכשיט עם יהלומי מעבדה גם עושים משהו טוב למען העולם וגם משלמים הרבה-הרבה פחות".

ב- Shiny tech מתחייבים לאספקה בתוך שבעה-עשרה ימים הן של תכשיטים ממלאי קיים והן של תכשיטים בעיצוב אישי.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תוכן עניינים